Objavili video: Policist fanta ubije povsem brez razloga

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pred dnevi so pristojni organi iz Salt Lake Citya objavili celoten posnetek s kamere, ki jo je imel na sebi policist Bron Cruz medtem, ko je ustrelil neoboroženega 20-letnika. Grozljiv posnetek dokazuje, da policist ni imel razloga, da je ustrelil mladeniča.
Oglej si celoten članek

11. avgusta 2014 je Dillon Taylor odkorakal skozi vrata ene od trgovin v Salt Lake Cityu v ameriški zvezni državi Utah. Ni bil oborožen, prav tako ni zagrešil nobenega zločina. Na glavi je imel slušalke, poslušal je glasbo in bil zatopljen v svoj svet.

Le dva dneva po tistem, ko je policist Darren Wilson v Fergusonu ustrelil Mikea Browna, je Taylor doživel enako usodo. Policist ga je ustrelil, fant je umrl na kraju streljanja.

Tožilec: Policist upravičeno streljal

Le nekaj mesecev kasneje so pristojni organi v Salt Lake Cityju odločili, da je bil uboj 20-letnika upravičen. Državni tožilec je poudaril, da policist Taylorja ni ustrelil, ker bi koga ogrožal, pač pa ker ga je policist dojemal kot grožnjo.

"Takoj dvigni roke v zrak," policist Bron Cruz zakriči na Taylorja, ki mu odvrne: "Bedak, ne bom!"

Ko se mladenič obrne in povleče roke iz žepov, ga Cruz ustreli v prsa in trebuh. "Ko sem ga videl, da se je obrnil, sem bil prepričan, da bo začel streljati," je na sodišču povedal policist.

Na video posnetku, ki so ga v minulih dneh razkrili javnosti, je jasno, da policist ni imel nobenega razloga, da je mladeniča streljal.

Preberite še: Ameriški policisti letos ubili že 470 oseb

POZOR, POSNETEK JE ZELO NAZOREN!

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 20:56 6. Junij 2015.

    Večja verjetnost je da v ZDA umreš pod streli kapitalistične žandarmerije kot pa da te v arabskem svetu ubijejo skrajni …

  • 20:49 6. Junij 2015.

    Ameriški kapitalistični režim.

  • 15:48 6. Junij 2015.

    Terorizem!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.