Oblak "cunami" nad priljubljeno plažo

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Domačini in turisti so objavili presunljive posnetke prihajajočega oblaka nad znano avstralsko plažo Bondi.
Oglej si celoten članek

Mediji so ga poimenovali kar "oblak cunami", saj posnetki spominjajo na cunamije na morju, le da se dogajanje odvija v ozračju.

Vremenoslovci so izdali opozorila pred točo, močnim deževjem in vetrovi. Kot so pojasnili, je vremenski pojav povzročilo mešanje vlažnega zraka in hladnih vetrov. 

Kratkotrajen, a silovit vremenski dogodek

"V kratkem času se je združila različna dinamika," je povedal Mohammed Nabi iz avstralskega meteorološkega urada. "Šlo je za kratkotrajen, a silovit vremenski dogodek."


V kraju Mona Vale na obali severno od Sydneya je po besedah Nabija v treh urah padlo 27 milimetrov padavin.

Mešanje vlažnega in hladnega zraka

Temperature zraka v Sydneyu so se v dobrih dveh urah spustile z 28,3 na 20,6 stopinj Celzija.

"Nestabilnost so povzročili zelo vlažni severovzhodni vetrovi ob mešanju hladnega zraka z juga," je za medije pojasnil Nabi. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:43 6. November 2015.

    To je tam vsakoletni pojav in ni nič neobičajnega.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.