Oblečeni kot policisti napadli zapor

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Oboroženi moški so napadli zapor na jugozahodu Mehike. V spopadu med njimi in varnostniki je umrlo devet ljudi.
Oglej si celoten članek

Do napada je prišlo v zvezni državi Guerrero. Šestim napadalcem je v zapor sredi noči uspelo vstopiti pod pretvezo, da so policisti, ki spremljajo zapornika. Ko so vstopili, so začeli streljati tako na zapornike kot na varnostnike, je sporočilo tožilstvo.

V strelskem spopadu je bilo ubitih pet napadalcev in štirje zaporniki, še dva človeka sta bila ranjena, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija in vojaki so po napadu zaprli območje zapora, da bi preprečili množičen pobeg. Oblasti še vedno iščejo motiv, pri čemer jih zanima predvsem, če je šlo za maščevanje med rivalskimi tolpami ter če je kateri od varnostnikov pripomogel k izvedbi napada.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.