Oboževalci limonad tvegajo življenje

Foto: Žurnal24 Severnokorejci na skrivaj gledajo pretihotapljene video kasete.
Severnokorejci so navdušeni nad filmi in limonadami iz Južne Koreje in jih množično tihotapijo v svojo državo, četudi ob tveganju javne usmrtitve.
Oglej si celoten članek

Severnokorejske oblasti so mobilizirale nadzorne ekipe, ki naj bi obmejna mesta "očistile" tistih, ki v državo tihotapijo nezakonite tuje filme in so v opozorilo črnemu trgu z južnokorejskimi filmi že izvedle tudi javne usmrtitve.

Prepovedane limonade se hitro širijo
Kljub temu pa številni Severnokorejci na skrivaj gledajo pretihotapljene video kasete, je v zadnjem poročilu o razmerah na področju človekovih pravic v Severni Koreji zapisal južnokorejski inštitut. 

Južnokorejska pop kultura je priljubljena v precejšnjem delu Azije. © AFP

"Številni prebežniki so pričali, da se skrivno gledanje južnokorejskih filmov in televizijskih dram hitro širi po vsej Severni Koreji," so zapisali v poročilu.

S podkupovanjem nad agente
Severnokorejci naj bi kupovali poceni, na Kitajskem narejene predvajalnike video kaset, si izmenjevali kasete, če jih pri tem zalotijo, pa naj bi varnostne agente izplačali ali pa jim dovolili, da si tudi sami ogledajo kasete. Južnokorejska pop kultura - od televizijskih dram, grozljivk do popularne glasbe - je priljubljena v precejšnjem delu Azije, od Filipinov do Kitajske.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.