Obstaja črni zapor

Foto: Žurnal24 Svet so pretresle zlorabe v iraškem zaporu Abu Grajb, v katerem so se ameriški v
V Afganistanu naj bi obstajal skrivni zapor ameriške vojske. Ta vse zanika.
Oglej si celoten članek

Po poročanju BBC-ja skrivni zapor obstaja v ameriški letalski vojaški bazi v Bagramu. Tam sicer obstaja zapor, vendar naj bi poleg njega obstajala še ena zgradba, v kateri naj bi zapornike mučili.

BBC-ju je to potrdilo devet ljudi, ki so bili zaprti v tem prikritem zaporu – imenujejo ga tudi črni zapor. Zapornike naj bi tam zadrževali v samicah, jih pretepali in jim prepovedovali spanje, močne luči naj bi bile prižgane dan in noč, sorodniki pa naj ne bi bili obveščeni o tem, da so njihovi svojci zaprti.

Zanikajo vse
Predstavniki ameriške vojske so navedbe o obstoju skrivnega zapora ter zlorabah že zanikali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.