Obtožen 79 povzročitev smrti

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španski strojevodja uradno obdolžen povzročitve 79 smrti in več hudih telesnih poškodb, ki jih je zakrivil zaradi malomarnosti. Izpustili so ga iz pripora.
Oglej si celoten članek

Dvainpetdesetletni strojevodja Francisco Garzon  je na zaslišanju priznal, da je čez zavoj vozil prehitro, vendar je za to okrivil trenutno nezbranost. Vozil naj bi približno še enkrat hitreje, kot je bila omejitev.

Garzona so po zaslišanju izpustili iz pripora, vendar se mora redno javljati na sodišče, izročiti je moral potni list in ne sme voziti vlaka. Nadaljevanja pripora tožilstvo ni zahtevalo, saj menijo, da strojevodja ni begosumen.

Maša za žrtve

V katedrali v španskem romarskem središču Santiago de Compostela, nedaleč od mesta, kjer se je pripetila nesreča, danes zvečer poteka spominska maša. Udeležuje se je na stotine užaloščenih, med njimi najvišji predstavniki španske vlade in krone.

Med žalujočimi v katedrali so naslednji v vrsti za španski prestol, kronani princ Felipe s soprogo Letizio ter njegova najstarejša sestra, princesa Elena. Poleg tega so v Santiago de Compostela prišli španski premier Mariano Rajoy in ministri njegove vlade ter drugi visoki predstavniki države.

V katedrali so se pridružili užaloščenim svojcem 79 smrtnih žrtev nesreče in prebivalcem tega med romarji priljubljenega mesta na severozahodu Španije. "Danes smo zbrani tu, da za pokojne prosimo za srečo v večnosti," jih je nagovoril duhovnik, nato pa je zadonela prva v vrsti žalnih hvalnic.

Poleg žalujočih v katedrali se je tudi pred njo zbrala množica ljudi, tako lokalnih prebivalcev kot tujih obiskovalcev, večinoma katoliških romarjev. Kot že v minulih dneh ljudje pred vhodom v cerkev polagajo cvetje in na roko napisana žalna sporočila ter prižigajo sveče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.