Oče zažgal svoje tri otroke in ženo

Foto: Epa Rowan Baxter zažgal ženo in otroke Foto: Epa Rowan Baxter zažgal ženo in otroke Foto: Epa Rowan Baxter zažgal ženo in otroke Foto: Epa Rowan Baxter zažgal ženo in otroke Foto: Epa Rowan Baxter zažgal ženo in otroke
Družina je bila v avtomobilu, ko jih je mož polil z bencinom in zažgal.
Oglej si celoten članek

Avstralijo je prenesel krut zločin, v katerem je v Brisbanu umrlo pet ljudi. Policisti so ob prihodu na kraj dogodka v avtomobilu našli mrtve tri otroke, pred avtomobilom pa je močno opečena ležala njihova mati, ki je kasneje v bolnišnici poškodbam podlegla. 

Storilec, 42-letni nekdanji igralec ragbija Rowan Baxter, je sodil svoji 31-letni soprogi Hannah, s katero sta bila v postopku razveze, in otrokom, 6-letni Laianah, 4-letni Aaliyah in 3-letnemu Treyu.

Foto: Epa Rowan Baxter zažgal ženo in otroke

Ena od prič je za avstralske medije povedala, da je slišala krike ženske, ki je prosila, naj rešijo njene otroke in da "jo je polil z bencinom". Mož je ljudem, ki so pritekli na pomoč, poskušal to preprečiti, nato pa je iz avtomobila vzel nož in se zabodel. Reševalci so ga po prihodu na kraj poskušali oživljati, a neuspešno. 

Policija je potrdila, da je v času dogodka avtomobil vozila Hannah. 

Foto: Epa Rowan Baxter zažgal ženo in otroke

Po besedah policije je socialna služba v preteklosti večkrat obravnavala družino zaradi nasilja v družini. Na sodišču naj bi teklo več postopkov. 

Hannah Baxter se je z otroki lani preselila k staršem, potem ko sta se z možem razšla. V teku naj bi bili dogovori glede skrbništva otrok. Par je sicer skupaj vodil telovadnico vzhodno od Brisbana. 

Foto: Epa avstralija umor samomor

Veselila se je življenja

Oče pokojne Hannah pravi, da je bil zet "pošast, mar mu je bilo le zase". "Če bi jih res imel rad, ne bi umoril svojih otrok na tako grozovit način," je zapisal.  

Zadnje besede, ki jih je Hannah Clarke izrekla svoji svakinji, so bile: "Tako se veselim, letošnje leto bo čudovito", je avstralskim medijem povedal brat pokojne Nat Clarke. 

"Ženske in otroci ne bi nikoli smeli trpeti tako, kot so oni," je po tragediji dejal Clarke. Svoje moči bo usmeril v ozaveščanje ljudi o nasilju nad ženskami, da bi preprečili tragedije, kot je ta. 

Foto: Epa Rowan Baxter zažgal ženo in otroke

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.