Od junija poletne cene

Foto: Žurnal24grafika
Foto: Žurnal24grafika
Trajekti na Hrvaškem. Največja gneča na trajektih za Cres, Rab in Pag.
Oglej si celoten članek

"Nekoliko večja gneča se občasno še pojavlja na trajektih, ki vozijo na severnojadranske otoke (Cres, Rab in Pag), in v pristanišču v Splitu," opozarja Klemen Hren iz Avto-moto zveze Slovenije (AMZS). S tem se strinjajo tudi v Hrvaškem avtoklubu, kjer med bolj obremenjene dodajajo trajektne linije na otoke Krk, Lošinj in Rab.

Gneče kot nekoč ni več

"Kljub temu pa gneče in dolgotrajnega čakanja na trajekte na Hrvaškem, česar smo bili navajeni pred leti, v zadnjem času ni več. Hrvaški prevozniki so namreč uvedli številne nove linije, veliko trajektov pluje tudi zunaj uradnih obratovalnih ur," razlaga Hren.

Poleti cene višje

Na AMZS pravijo, da v nasprotju s splošnim prepričanjem o podražitvah trajektnih plovb cene že štiri leta ostajajo enake. Se pa v primerjavi z letom nekoliko dvignejo v tako imenovani visoki sezoni – od 1. junija do 30. septembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:35 7. Junij 2013.

    Nooooo, Koliko je potemtakrem Cena za na Krk, ali Rab ??? Nič ne piše ...!

  • 05:20 7. Junij 2013.

    Ostaja tudi dejstvo, da trajekti vozijo vse leto, tudi ko ni turistov. Pa vzdrzevati jih ni poceni. Trenutno so cene …

  • 05:20 7. Junij 2013.

    Ostaja tudi dejstvo, da trajekti vozijo vse leto, tudi ko ni turistov. Pa vzdrzevati jih ni poceni. Trenutno so cene …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.