Od jutri dalje na blagajnah nič več plastičnih vrečk

Foto: Lidl
V Lidlovih trgovinah na blagajnah ne bodo več prodajali plastičnih nakupovalnih vrečk.
Oglej si celoten članek

Lidlovi kupci bodo odslej lahko na blagajni izbirali med različnimi papirnatih vrečk, ki se jih lahko odloži med star papir ali na kompostnik.

V prodaji bodo ostale še trajne vrečke, izdelane iz reciklirane plastike, ter vrečke za zagotavljanje hladilne verige za toplotno občutljive izdelke. V nekaj mesecih bodo v ponudbo dodali tudi bombažno vrečko, ki bo izdelana v okviru pravične proizvodnje.

Hkrati s tem so sprejeli tudi zavezo, da bodo do leta 2025 zmanjšali uporabo plastičnih materialov v svojem poslovanju za petino.

Zavezali so se tudi, da bo do leta 2025 vsa embalaža izdelkov Lidlovih blagovnih znamk narejena iz plastičnih materialov, ki jih bo možno 100-odstotno reciklirati, obnoviti ali ponovno uporabiti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:56 31. Maj 2018.

    a se res nihče ne poglobi v dejstvo, da je papirnata vrečka bolj sporna kot plastična iz metarialov za reciklažo... …

  • 12:15 31. Maj 2018.

    Bravo za tvoj post.

  • 11:00 31. Maj 2018.

    Vse lepo in prav.. ampak še zmeraj ne morete zbrisati črne packe na račun odstranjevanja cerkvenih križev !!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.