Od papeža hoče denar

Foto: Žurnal24 "Če ne bom več telesno, duševno in duhovno sposoben opravljati zaupanih nalog, n
41-letni Nemec v pismu papežu zahteva denarno odškodnino. Zadoščenja ne zahteva le zase, pač pa za vse žrtve Cerkve.
Oglej si celoten članek

"Cerkev je v mojem življenju povzročila veliko škodo, zato jaz in vse žrtve pedofilije za cerkvenimi zidovi pričakujemo visoke denarne odškodnine,“ piše Nemec Wilfred Fesselmann v pismu, ki ga je poslal papežu Benediktu XVI.

Nemec trdi, da ga je duhovnik zlorabljal še kot dečka, in zahteva papeževo opravičilo in sprejem v Vatikanu.

Za zdaj še neznano vsoto denarja Fesselmann zahteva kot odškodnino; trdi, da ga je zlorabljanje tako prizadelo, da več let ni mogel delati. Pri tem še izpostavlja, da njegov namen ni le materialno zadoščenje: "Vse žrtve pa tudi ostali verniki čakajo opravičilo in signal, da Cerkev ne taji več primerov spolnega nadlegovanja,“ je povedal zlorabljeni deček.

Danes 41-letni Fesselmann trdi, da ga je duhovnik Peter Hullermann v Essnu silil v oralno zadovoljevanje, ko mu je bilo 11 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.