Od Strauss-Kahna zahteva denar

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sobarica, ki je nekdanjega šefa Mednarodnega denarnega sklada Dominiqua Strauss-Kahna obtožila poskusa posilstva, zahteva odškodnino.
Oglej si celoten članek

Nafissatou Diallo se je za civilno tožbo odločila, ker je bila po napadu ponižana, počutila se je oskrunjeno in degradirano. Kolikšno odškodnino zahteva od Dominiqua Strauss-Kahna, ni znano. Odvetniki Diallove so zapisali, da je Strauss-Kahn "namerno, brutalno in nasilno spolno napadel Diallovo in jo pri tem ponižal, degradiral, oskrunil in oropal njene ženskosti".

V papirjih, ki so jih vložili na sodišče, je med drugim zapisano, da je med napadom utrpela poškodbe vagine in rame, Strauss-Kahn naj bi ji strgal spodnje perilo in jo grobo zgrabil za vrat.

Njegovi odvetniki so že napovedali, da bodo njeno tožbo izpodbijali, saj naj ne bi bila osnovana. Strauss-Kahn je že na zaslišanju julija zanikal krivdo za napad. Po zaslišanju ga je sodnik izpustil iz pripora po plačilu varščine.

Obramba vidi vzrok za tožbo v denarju

Sledi DNK naj bi povezovale Strauss-Kahna z napadom v sobi hotela Sofitel v New Yorku, trdi tožilstvo. Obramba sicer vztraja, da bi kakršenkoli spolni odnos bil sporazumen. Prepričani so, da je obtožba za spolni napad finančno motivirana.

Obramba se je dokopala do dokazov, ki pričajo o tem, da je Diallova lagala službi za priseljence, poleg tega pa imajo tudi posnet telefonski pogovor, ki ji je svetoval, kako dogodek "finančno unovčiti". Potrditev, da naj bi napadeni šlo samo za denar, je po besedah obrambe tudi eden izmed razlogov za vloženo civilno tožbo.

Naslednje zaslišanje Strauss-Kahna je predvideno za 23. avgust.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.