´Odgovorili bomo z jedrskim orožjem´

Foto: Žurnal24 Vojaška parada ob 60. obletnici ustanovitve Severne Koreje je minila brez vodite
Napovedane ponedeljkove skupne vojaške vaje ZDA in Južne Koreje so razjezile oblasti v Severni Koreji. Slednje so namreč zagrozile z jedrskimi povračilnimi ukrepi.
Oglej si celoten članek

Predstavnik Pjongjanga je vojaške vaje označil kot ˝manevre za jedrsko vojno˝ proti Severni Koreji. ˝Če bodo ameriški imperialisti in skupina (južnokorejskega predsednika) Lee Myung Baka zagrozili Severni Koreji z jedrskim orožjem, bo ta odgovorila z jedrskim orožjem,˝ je povedal omenjeni vir.

˝Če bodo okrepili sankcije in nadaljevali konfrontacijo do skrajne točke, bo Severna Koreja na to na lasten način odgovorila z neizprosnim odgovorom in vseobsegajočo vojno za pravico,˝ je še dodal omenjeni vir. Varnostni svet ZN je ostrejše sankcije proti Severni Koreji uvedel, potem ko je Pjongjang aprila izvedel preizkus rakete dolgega dosega, maja pa še drugi jedrski poskus.

Seul in Washington sta zanikala, da bi nameravala izvesti invazijo na Severno Korejo. Vojaške vaje, ki bodo potekale med 17. in 27. avgustom, so po njunih navedbah obrambne narave. Obe državi sta minuli mesec Pjongjang obvestili, da bosta izvedli skupno vojaško vajo, v kateri bo sodelovalo 10.000 ameriških vojakov in neznano število južnokorejskih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.