Odklonile "začasno poroko"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Skrajna sunitska milica Islamska država je v iraškem Mosulu usmrtila 250 žensk, ker niso želele postati spolne sužnje.
Oglej si celoten članek

Od žensk so zahtevali, a sprejmejo "začasno poroko" z borci Islamske države, kar so odklonile, zato so jih usmrtili. 

Predstavnik Kurdske demokratične stranke Said Mamuzini je za medije povedal, da so nekatere usmrtli skupaj z njihovimi družinami, Gajas Surči iz Domoljubne zveze Kurdistana pa je dejal, da ženske v Mosulu ne smejo same ven, od njih se zahteva, da so v javnosti popolnoma zakrite. 

Usmrtili učitelje

V začetku leta je Islamska država v Mosulu usmrtila več učiteljev, ker niso želeli slediti novemu kurikulumu v šolah. Borci so tedaj vdrli v več šol v provinci Ninneveh, iz šol po Iraku in Siriji so umaknili vsebine različnih predmetov, vključno z matematiko, biologijo, kemijo in filozofijo, ter jih nadomestili z lekcijami o džihadu in zgodovini Islamske države. 

Mosul, drugo največje iraško mesto, je pod nadzorom Islamske države od junija 2014. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 17:56 23. April 2016.

    JJ ima rad prostitutke,lahko bi se prijavil za zvodnika, namesto Milana

  • 14:44 22. April 2016.

    definitvno jih to čaka na koncu

  • STF
    09:59 22. April 2016.

    Kulturna obogatitev ni kej.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.