Odkrili 69 raket patriot

Foto: EPA
Foto: EPA
Na Finskem so na ladji, ki je bila namenjena v Šanghaj, odkrili 69 raket zemlja-zrak vrste patriot.
Oglej si celoten članek

Rakete, ki jih je proizvedlo ameriško podjetje Raytheon, so odkrili med carinskim pregledom ladje Thor Liberty, ki pluje pod britansko zastavo, v pristanišču Kotka, približno 120 kilometrov od Helsinkov. Finske oblasti primer obravnavajo kot nezakonit izvoz obrambnega materiala.

Ladja je bila sumljiva

Ladja je 15. decembra priplula iz severne Nemčije, v finskem pristanišču pa so jo natovorili s sidrnimi verigami. Oblasti so se za podroben pregled ladje odločile, ker so na njej odkrili tudi 150 ton neustrezno zapakiranega nitroguanidina – snovi, ki se uporablja za izdelavo razstreliva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.