Odkrili "državo" marihuane

Foto: Reuters Nasad marihuane Foto: Reuters Nasad marihuane Foto: Reuters Nasad marihuane Foto: Reuters Nasad marihuane Foto: Reuters Nasad marihuane Foto: Reuters Nasad marihuane Foto: Reuters Nasad marihuane Foto: Reuters Nasad marihuane Foto: Reuters Nasad marihuane
Mehiška vojska je v severni zvezni državi Baja California, le kakih sto kilometrov od meje z ZDA, odkrila 120 hektarjev veliko plantažo marihuane. Na trgu naj bi bilo pridelano opojno zelišče vredno okoli 110 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Po besedah vojaškega poveljnika na tem območju Alfonsa Duarteja gre za največji nasad marihuane v zgodovini Mehike. "Predpostavljamo, da je bilo na plantaži zaposlenih okoli 60 ljudi. Pobegnili so v trenutku, ko so zagledali vojake," je povedal.

Vojaki so nasad odkrili naključno, ko so patruljirali na območju južno od ameriške meje. Nasad je bil prekrit s črno mrežo, ki je nudila senco rastlinam, poleg tega pa po njeni zaslugi niso bile opazne iz zraka, je še pojasnil Duarte.

In kaj bodo storili z zaplenjenim? Po navedbah mehiških medijev bodo zažgali celoten pridelek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.