Odločil naj bi se za Venezuelo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vest je na Twitterju sporočil ruski politik, a je bila kmalu umaknjena.
Oglej si celoten članek

Nekdanji pogodbenik ameriške Nacionalne varnostne agencije (NSA) Edward Snowden naj bi se strinjal s ponudbo venezuelskega predsednika Nicolasa Madure, da mu Venezuela podeli politični azil. 

"Kot je bilo pričakovati, se je Snowden strinjal z Madurovim predlogom političnega azila. Snowden je to možnost očitno ocenil kot najzanesljivejšo," je na spletnem portalu Twitter vodja odbora za mednarodne zadeve v ruski dumi Aleksej Puškov, a je bil njegov tvit kmalu umaknjen.

Kasneje je Puškov sporočil, da je informacijo o tem, da je Snowden sprejel ponudbo za politični azil v Venezueli, zasledil na državnem televizijskem kanalu Vesti 24. "Prosim, da se obrnete nanje, če imate kakšna vprašanja," je Puškov na Twitterju zapisal kasneje.

Televizija je danes poročala, da je Venezuela končno prejela odgovor nekdanjega agenta Cie. "Predsednik latinskoameriške države Nicolas Maduro je prejel uradno prošnjo za politični azil s strani Edwarda Snowdna," je navajal na spletni strani televizije objavljen prispevek.

"Odločiti se mora, kdaj pride"

Venezuela je namreč Snowdnu, ki je še vedno na moskovskem letališču, ponudila azil. "Dobili smo njegovo prošnjo za azil. Odločiti se bo moral, kdaj pride, če res želi priti sem," je v ponedeljek po poročanju tujih tiskovnih agencij dejal Maduro.

Obenem je zatrdil, da ni v stiku s Snowdnom, ki je od 23. junija, ko je prispel iz Hongkonga, na moskovskem letališču Šeremetjevo.

Za azil zaprosil v 27 državah

Američan je za azil zaprosil 27 držav, tudi več evropskih, a so mu pozitivne odgovore dale le nekatere levičarske latinskoameriške – poleg Venezuele Nikaragva in Bolivija.

Vendar bo Snowden težko zapustil Moskvo, saj so ZDA preklicale veljavnost njegovega potnega lista, prejšnji teden pa je več evropskih držav zaprlo svoj zračni prostor za letalo bolivijskega predsednika Eva Moralesa, ker naj bi bil na njem Snowden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.