Odpoklic: Sumijo, da je v Vegeti prisotna salmonela

Foto: Podravka, lebensmittelwarnung.de
Foto: Podravka, lebensmittelwarnung.de
Zaradi suma, da je v popularni začimbi Vegeta prisotna salmonela, jo Podravka umika iz nemškega in avstrijskega tržišča.
Oglej si celoten članek

Na straneh nemškega urada za zaščito potrošnikov in varne hrane so v ponedeljek objavili da 250-gramski zavojčki Vegete, ki imajo rok trajanja do 3. maja 2017, 8. in 9. marca 2017 ter 500-gramski zavojčki z datumom uporabe do 8., 9., 10. in 12. marca 2017, Podravka umika iz prodaje.

"Varnost in kakovost naših proizvodov je sigurno na prvem mestu. Med rutinskim pregledom vzorca vegete v nekaterih paketih smo našli sledi salmonele, zato navedene proizvode tudi umikamo," je Podravka sporočila nemškim pristojnim službam.

Vegeto, pakirano v 25- in 500-gramskih paketkih z rokom trajanja marec 2017 so iz preventivnih razlogov odpoklicali tudi v Avstirji.

Tako avstirjski kot nemški kupci Vegeto lahko vrnejo v trgovinah, kjer so jo kupili in to tudi brez računa.

V Sloveniji odpoklic ni objavljen, informacije s strani pristojnih še pričakujemo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.