Odpoklicali 380 milijonov jajc

Foto: Žurnal24 V ZDA se ukvarjajo z množičnim izbruhom z jajci povezane salmonele. (Foto: Shutt
Zaradi salmonele v ZDA zbolelo več sto ljudi. Preventivno odpoklicanih 32 milijonov paketov ali kar 380 milijonov jajc.
Oglej si celoten članek

Samo v Kaliforniji so od junija zabeležili 266 primerov salmonele; večina ljudi naj bi se okužila pri uživanju kokošjih jajc. Več primerov okužb preiskujejo še v ameriških zveznih državah Kolorado, Minesota in Severna Karolina. Podjetje Wright Country Egg, ki je okužena jajca dobavilo, je zato že odpoklicalo kar 380 milijonov jajc.

Smrtnih žrtev izbruha bolezni niso zabeležili, je pa salmonela lahko smrtna pri ljudeh z oslabljenim imunskim sistemom. Pri okužbah v ZDA gre za najbolj razširjeno vrsto salmonele. Ta se prenaša med na videz zdravimi kokošmi in se razvije v jajcih, ki jih kokoši izvalijo.

Preiskovalci še ugotavljajo, ali se je poleg omenjenih štirih zveznih držav z okuženimi jajci povezana salmonela pojavila še kje, poroča ameriška mreža MSNBC.

Najpogostejši simptomi salmonele so diareja, trebušni krči in vročina. Simptomi se pojavijo od osem do 72 ur po zaužitju okuženega izdelka.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.