Odpoklicali milijon škatlic kontracepcijskih tabletk

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ameriški farmacevtski gigant Pfizer je zaradi napake pri pakiranju odpoklical milijon škatlic kontracepcijskih tabletk.
Oglej si celoten članek

Tabletke so namreč neustrezno urejene, kateri dan se vzame katera, napaka pa lahko pripelje do nezadostne kontracepcijske zaščite in neželene zanositve. V vsaki škatlici je 21 aktivnih tabletk in sedem neaktivnih. Urejene naj bi bile v nepravilnem vrstnem redu, kar bi lahko povzročilo težave pri uporabnicah.

Do napake naj bi sicer prišlo le v ZDA, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Tabletke so bile proizvedene in zapakirane v Pfizerjevi tovarni v ameriški zvezni državi New York, v ZDA pa se prodajajo pod blagovno znamko Akrimax.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.