Odpovedi letov in zamude na nemških letališčih

Foto: EPA
Foto: EPA
Še posebej močno bo prizadeto letališče v Frankfurtu.
Oglej si celoten članek

Zaradi stavke zaposlenih v javnem sektorju bo danes na več nemških letališčih prihajalo do odpovedi letov in zamud. 

Lufthansa odpovedala 600 letov 

Stavke letališkega in drugega osebja naj bi se samo na frankfurtskem letališču udeležilo 6.000 zaposlenih v upravljalcu Fraport. Stavkali pa bodo tudi na letališčih v Münchnu, Düsseldorfu, Stuttgartu, Hamburgu, Hannovru in na letališču Köln/Bonn. Stavke se bodo začele v zgodnjih jutranjih urah in bodo trajale približno do 14. ure.

Največji nemški letalski prevoznik Lufthansa je že odpovedal skoraj 600 domačih in mednarodnih poletov, svari tudi pred zamudami.

Adria Airways po voznem redu 

Medtem so pri slovenskem letalskem prevozniku Adria Airways v sredo zagotovili, da bodo lete v Nemčijo in iz nje opravili skladno z voznim redom. Lahko pa zaradi stavke nastanejo daljše zamude pri odhodu letal z nemških letališč, so opozorili.

Stavko pripravlja sindikat Verdi, ki tako krepi pritisk pred novim krogom pogajanj o plačah v javnem sektorju. Pogajalci delodajalcev in delojemalcev se bodo v novem krogu pogovorov sestali prihodnji ponedeljek.

Sindikat zahteva zvišanje prihodkov državnih in občinskih uslužbencev za 100 evrov in nato še za 3,5 odstotka. Delodajalci svoje ponudbe še niso predstavili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.