Odprl gejem prijazno mošejo

Foto: EPA
Foto: EPA
Na t. i. "odprti mošeji" je velik napis "Vsi dobrodošli".
Oglej si celoten članek

"Odpiramo mošejo za ljudi odprtih glav," je za BBC povedal Taj Hargey, ki je mošejo, v kateri so dobrodošli prav vsi, odprl v Cape Townu kljub temu, da je naletel na hude kritike in celo grožnje s smrtjo. Del muslimanske skupnosti je namreč ogorčen zaradi poteze muslimanskega akademika. Krovno telo islamskih skupin v Južni Afriki je že sporočilo, da preiskuje novo mošejo in da so opazili vse večjo zaskrbljenost v skupnosti.

Poziv k verski revoluciji

Hargey pravi, da je napočil čas za versko revolucijo, z mošejo pa želi spodkopati vse večji islamski radikalizem. "V Južni Afriki je bila pred 20 leti mirna revolucija, ki je apartheid spremenila v demokracijo. Zdaj nekaj podobnega potrebujemo na področju vere," je prepričan profesor na Oxfordu.

Dobrodošli so ljudje vseh spolov, ver in spolnih preferenc. V mošeji bo tudi dovoljeno ženskam moliti skupaj z moškimi in pridigati. "Ideja o nevidnosti žensk je inovacija, ki se je pojavila po času Mohameda in se je na žalost zakoreninila," je še povedal Hargey.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.