Odprli najdaljši viseči stekleni most

Foto: Profimedia Viseči stekleni most Foto: Profimedia Viseči stekleni most Foto: Profimedia Viseči stekleni most Foto: Profimedia Viseči stekleni most Foto: Profimedia Viseči stekleni most Foto: Profimedia Viseči stekleni most
Če vas je strah višine, se vam bo zvrtelo že ob ogledu fotografij najdaljšega steklenega visečega mosta na svetu, ki so ga nedavno odprlina Kitajskem.
Oglej si celoten članek

300 metrov dolg most povezujedva klifa v geološkem parku Shiniuzhai v provinci Hunan na Kitajskem. Stekleno dno, ki leži kar 180 metrov nad tlemi, je izdelano iz dvojnega stekla, ki meri v debelino 24 milimetrov in je kar 25-krat trše od običajnega stekla.

Foto: Profimedia Viseči stekleni most

Foto: Profimedia Viseči stekleni most Foto: Profimedia Viseči stekleni most                                                                                                                                                 Njegovo obliko je zaznoval arhitekt Haim Dotan iz Tel Aviva. "Verjamem v naravo, harmonijo, uravnoteženost in lepoto," je Dotan povedal za BBC. "Narava je lepa sama po sebi. Stekleni most The Zhangjiajie je bil osnovan tako, da bo čimbolj neviden - v svoji beli barvi izgine med oblaki."

Foto: Profimedia Viseči stekleni most Kljub minimalističnemu izgledu je most oblikovan tako, da bo vzdržal močne vetrove, potrese in težo 800 obiskovalcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.