Odprli največjo igralnico na svetu

Foto: Žurnal24 Na otvoritvi Venetian Macaa se je zbrala ogromna množica.
Igralnica, ki so jo odprli v Macau, ima v igralniških prostorih 870 igralnih miz in 3400 igralnih avtomatov.
Oglej si celoten članek

Največji igralniški center po številu igralnih miz na svetu, Venetian Macao, ima poleg tega še 3000 hotelskih sob, gledališče, stadion s 15.000 sedeži in 350 trgovin, vreden pa je 2,4 milijarde dolarjev.

Sheldon Adelson
, izvršni direktor igralnice Las Vegas Sands, ki upravlja z Venetian Macaom, je dejal, da je odprtje igralnice začetek njegovih sanj. Verjame, da bo na tem območju sčasoma zraslo ducat vrhunskih kompleksov z več kot 20.000 hotelskimi sobami. Pričakuje, da se bo naložba v Venetian Macao povrnila v petih letih.

Adelson upa, da bo kompleks spremenil Macao iz hazarderskega postajališča za kitajske turiste v počitniško in poslovno kongresno destinacijo, kjer bodo lahko gostje nekaj dni nakupovali, si ogledovali predstave in metali kocke. Število igralnih avtomatov v Venetian Macau naj bi se sčasoma povzpelo na 6000, igralnica pa je velika za tri nogometna igrišča. Nakupovalno središče se vije med tremi kanali, kjer vozijo beneške gondole.

V Macau, ki ima nekaj več kot 500.000 prebivalcev, so v lanskem letu zabeležili 22 milijonov gostov, njihovo število pa naj bi se v letošnjem letu povzpelo na 26 milijonov. Lani so v igralništvu ustvarili 7,2 milijarde dolarjev prihodkov in tako prvič presegli lasvegaško igralniško območje, ki je zabeležilo 6,6 milijarde dolarjev prihodkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.