Odprt naftovod Rusija-Kitajska

Začel je delovati naftovod, ki povezuje največjega svetovnega proizvajalca nafte z največjim svetovnim porabnikom energije.
Oglej si celoten članek

Naftovod, ki povezueje Sibirijo in severovzhodno kitajsko mesto Daqing, bo omogočil drastično povečanje transporta nafte iz Rusije na Kitajsko. Rusija naj bi z njim Kitajski letno dobavila 15 milijonov ton nafte, skupno pa naj bi Azija po naftovodu dobila 50 milijonov ton nafte. Do sedaj so rusko nafto na Kitajsko transportirali po železnici.

Naftovod je pomemben ne le za Kitajsko, ki se ji letno povečujejo potrebe po energiji, ampak tudi za Rusijo, ki si bo tako zagotovila diverzifikacijo izvoza nafte. Trenutno namreč  nafto dobavlja predvsem v Evropo, kamor letno izvozi med 120 in 130 ton tega energenta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.