Odpustili učiteljico, ki je bila v 24 letih 20 let odstotna

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V Italiji je ministrstvo za izobraževanje danes odpustilo učiteljico, ki je bila v 24 letih dela na srednji šoli v kraju Chioggia skupno odsotna kar 20 let.
Oglej si celoten članek

V štirih zaporednih mesecih, v katerih je poučevala zgodovino in filozofijo, so se dijaki pritoževali, ker na ure ni bila pripravljena in ni bila dosledna pri ocenjevanju.

Odločitev je potrdilo kasacijsko sodišče, ki je profesorico označilo za "trajno in absolutno nesposobno", čeprav se je skušala sklicevati na "svobodo poučevanja", poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Med tridnevnim inšpekcijskim pregledom, ki ga je po pritožbah dijakov zahteval ravnatelj srednje šole v kraju Chioggia blizu Benetk, je ministrstvo za izobraževanje ugotovilo, da učiteljica med vprašanji dijakov ni bila pozorna, ampak je nenehno gledala na sporočila na svojem mobilnem telefonu. Med spraševanjem pa se je pogovarjala z drugim dijakom in ne s tistim, ki bi mu morala odgovoriti. Ugotovili so tudi "hude netočnosti pri pripravi končnih učnih načrtov za četrte razrede".

Ansa še navaja, da so učiteljico vsako leto razporedili za delo v šoli, ker je žena uslužbenca finančne straže.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:41 26. Junij 2023.

    Zadnji stavek je povedal vse ! in to je tudi razlog, zakaj bi morali biti vsi politiki, župani in visoki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.