Odstavila ga je gripa

Foto: Žurnal24 Sodelujoči na zasedanju so obžalovali, da WHO ni uspelo popraviti svojega stališ
Zapravljivost. Poljska ministrica ni kupila cepiva.
Oglej si celoten članek

Bolgarski minister za zdravje Božidar Nanev je zaradi nakupa zdravila za novo gripo tamiflu odstopil.

Nekaj ur pred odstopom ga je tožilstvo obtožilo razmetavanja javnega denarja. Zdravilo proti novi gripi naj bi predrago plačal, dobili pa so ga šele po tem, ko je epidemija že minila. Medtem ko je vlada Velike Britanije za 200 tisoč doz zdravila odštela dva milijona evrov, je Bolgarija za isto količino odštela 3,3 milijona.

Pohvaljena za upor
Pohvale za pogum, ker cepiva proti novi gripi ni naročila, pa je bila v ponedeljek deležna poljska ministrica za zdravje Ewa Kopacz. Nakup je zavrnila z argumentom, da zaslužki farmacevtskih podjetij ne morejo biti pomembnejši od ljudi, Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO) pa pozvala, naj takoj preuči svoje stališče in zmanjša stopnjo nevarnosti za pandemijo.

Naslednjič ne bodo verjeli
Pohvalo so Kopaczevi izrekli na zasedanju parlamentarne skupščine Sveta Evrope, kjer so že drugič zasedali na temo ukrepanja ob lanski razglasitvi pandemije nove gripe. "Naslednjič, ko bo nekdo zaradi pandemije povzročil prazen preplah, tega velika večina ne bo resno vzela," so na zasedanju ugotavljali poslanci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.