Odstavili Mursija

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vojska prevzema nadzor.
Oglej si celoten članek

Poveljnik egiptovske vojske Abdel Fatah al Sisi je danes Mohameda Mursija, potem ko se je iztekel rok za izpolnitev ultimata, ki ga je egiptovskemu predsedniku postavilapred dvema dnevoma.

Vojska je na ulicah Kaira, kamor so se zgrnile tudi množice protestnikov, začela nameščati vojaška vozila, Mursijev tabor pa je dogajanje označil za vojaški udar. 

Mursi je ostop ves čas zavračal in pozval k nacionalnemu dialogu in oblikovanju "koalicijske vlade konsenza". Tovrstna bi državo vodila v obdobju "do izvedbe parlamentarnih volitev v nekaj mesecih", njenega predsednika pa bi izbrali z dogovorom vseh političnih strani.

Vojska prevzema nadzor

A vojske predlogi očitno niso zadovoljili. Že popoldne je prevzela nadzor nad poslopjem državne televizije, po izteku roka pa so varnostne sile Mursiju in nekaterim drugim visokim predstavnikom Muslimanske bratovščine prepovedale odhod iz države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:56 4. Julij 2013.

    Pri nas ni treba vojski odstavljati...imamo Klemenčiča in Praprotnika.

  • 23:05 3. Julij 2013.

    No, KOOOOONČNO se jim je Posvetilo, da so začeli "migati" :) Pri nas nas TO Vse še Čaka !!!

  • 10:09 3. Julij 2013.

    Kot naša vlada, za oblast bo tudi ubijala.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.