Odstop zaradi steklenice vina

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Premierja avstralske zvezne države Novi Južni Wales so ujeli na laži o podarjeni steklenici vina. Danes je ponudil odstop.
Oglej si celoten članek

V avstralski zvezi državi Novi Južni Wales poteka obsežna protikorupcijska preiskava, ki je s položaja finančnega ministra že odnesla Arthurja Sinodinosa in nekaj drugih nižjih uradnikov.

Premier Barry O'Farrell je vztrajno zavračal kakršnokoli podkupovanje, potem pa so preiskovalci predstavili njegovo na roko napisano zahvalo za steklenico vina Penfolds Grange, letnik 1959, ki sicer stane dobrih 2.000 evrov.

Zaradi te steklenice, ki naj bi jo prejel kot podkupnino, je O'Farrell danes odstopil: "Kot nekdo, ki verjame v odgovornost, popolnoma sprejemam posledice svojega delovanja."

Steklenico vina je dobil od odvetnika in poslovneža Nicka Di Girolama.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 08:00 17. April 2014.

    Alkohol je škodljiv, kar naši bivši tovariši, danes pa gospodje demokrati vedo in zato ne jemljejo podkupnin v obliki steklenic, …

  • 07:00 17. April 2014.

    Tko mu je kriv,ker živi v tam neki Avstraliji.Pridi v Sloveniju,tukaj je raj za goljufe

  • 00:33 17. April 2014.

    sploh ne more priti, ker če naročnik ob podpisu pogodbe na računu firme nima sredstev da bi se le ta …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.