Odstopil belgijski premier Charles Michel

Foto: EPA
Foto: EPA
Belgijski premier Charles Michel je sporočil, da odstopa s položaja.
Oglej si celoten članek

Za odstop se je odločil manj kot dva tedna po tistem, ko je njegova vlada po izstopu flamske nacionalistične stranka N-VA postala manjšinska.

"Odločil sem se, da podam svoj odstop, takoj nameravam h kralju," je v belgijskem parlamentu povedal Michel, potem ko so opozicijske stranke vložile zahtevo za glasovanje o nezaupnici, poročajo tuje tiskovne agencije.

Belgijska vlada se je v politični krizi znašla zaradi premierjeve podpore globalnemu dogovoru ZN o migracijah, ki je bil potrjen pretekli teden v maroškem Marakešu. N-VA, ki je bila največja koalicijska stranka, dogovoru nasprotuje, zato je zapustila vlado. Tako je ta postala manjšinska, v parlamentu jo podpira zgolj 52 od 150 poslancev.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.