Odstopil najvišji predstavnik sirskega režima

Namestnik sirskega ministra za nafto Abdo Husamenid je včeraj zvečer sporočil, da zaradi nasilnega zatiranja protivladnih protestov v Siriji odstopa s položaja in se pridružuje opozicijskemu uporu proti sirskim oblastem. To je najvišji predstavnik sirskega režima doslej, ki je naznanil svoj odstop.
Oglej si celoten članek

Na posnetku, ki so ga posneli in na YouTubu objavili sirski aktivisti, je Abdo Husamedin povedal, da se pridružuje revoluciji, v kateri sodelujejo ljudje, "ki zavračajo nepravičnost in brutalno kampanjo režima, ki poskuša zatreti zahteve ljudi po svobodi in dostojanstvu".

Husamedin, ki je za sirsko vlado delal 33 let, je dodal, da noče do konca življenja "služiti kriminalnemu režimu". Za odhod pa se je odločil, čeprav ve, da bo sirska oblast preganjala njegovo družino. Obenem je vse svoje kolege pozval, naj se mu pridružijo in zapustijo "to potapljajočo se ladjo".

Prav tako je obsodil Kitajsko in Rusijo, ki sta sicer zaveznici režima sirskega predsednika Bašarja Al Asada, in poudaril, da "nista prijateljici sirskega ljudstva, ampak partnerici v pobijanju sirskega prebivalstva".


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:19 8. Marec 2012.

    Da ni samo še posnetek tega možakarja,njega pa je "uzela magla"???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.