Odstopil romunski notranji minister

Foto: Žurnal24 Petkov protest policistov (Foto: Reuters)
Romunski notranji minister Vasile Blaga je odstopil po stavki policistov. Njegov naslednik že imenovan.
Oglej si celoten članek

Stavkalo je okoli 5.000 policistov. Vlada jim je namreč v okviru varčevalnih ukrepov hotela plačo znižati za kar 25 odstotkov.

Odstop je ponudil, kot je dejal, zaradi časti. Petkove demonstracije romunskih policistov so bile nezakonite, sprva so se zbrali pred vladno palačo, nato so odšli še pred predsedniško. K odstopu so pozivali tudi predsednika Traiana Basescuja in na tla metali svoja pokrivala.

Basescu se je nato v soboto odpovedal policijski zaščiti, ker naj bi policisti na protestih "spodkopali državno avtoriteto". Za novega notranjega ministra je romunski predsednik imenoval Constantina Traiana Igasa.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.