Odstopil ruski obrambni minister

Foto: Žurnal24 Serdjukov je odstopil zaradi tesnih družinskih vezi z novim premierom.
Odstop Anatolija Serdjukova naj bi bil le prva od pričakovane vrste zamenjav visokih članov ruske vlade.
Oglej si celoten članek

Serdjukov je sicer odstopil zaradi tesnih družinskih vezi z novim ruskim premierom Viktorjem Zubkovom, ki je novico o odstopu sporočil - poročen je namreč z njegovo hčerko.

Serdjukov je februarja letos prevzel vodenje ministrstva za obrambo, na položaju pa je nasledil Sergeja Ivanova, ki je postal prvi namestnik premiera. Serdjukov naj bi sedaj prevzel vodenje sveta za nacionalno varnost.

Po pričakovanjih poznavalcev naj bi službo izgubilo še nekaj ministrov, med njimi gospodarski minister German Gref in minister za zdravje Mihail Zurabov. Oba sta nepriljubljena med levo usmerjenimi poslanci in večjim delom ruske javnosti.

Duma je v petek potrdila Zubkova na položaj premiera. Ruski predsednik Vladimir Putin ga je na položaj presenetljivo predlagal v sredo, potem ko je manj kot tri mesece pred parlamentarnimi volitvami odstopila dosedanji premier Mihail Fradkov in njegova vlada.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.