Odstopil zaradi donacije

Foto: Žurnal24 (Foto: Nik Rovan)
Zaradi donacije, ki jo je prejel od tujke, je odstopil japonski zunanji minister Seidži Maehara. To je namreč na Japonskem kaznivo.
Oglej si celoten članek

Japonski zunanji minister Seidži Maehara je danes odstopil s položaja. Zdaj že bivši minister se je za odstop odločil zaradi prejemanja donacij.

Maehara je od ženske s korejskimi koreninami in brez japonskega državljanstva prejel donacijo v vrednosti najmanj 610 ameriških dolarjev (50 tisoč japonskih jenov).

Težava je v tem, da je na Japonskem sprejemanje donacij od tujcev prepovedano, da bi se s tem izognili morebitnemu vplivu drugih držav na japonsko notranjo politiko.

Maehara se je za dejanje v petek opravičil in se zaradi naraščajočega pritiska opozicijskih strank odločil za odstop. Odstopno izjavo naj bi podal danes zvečer.
Bo pa odstop zunanjega ministra vsekakor nov udarec japonski vladi pod vodstvom Naota Kana, ki se že zdaj sooča z nizko, manj kot dvajsetodstotno priljubljenostjo med japonskim prebivalstvom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.