Ogenj v porodnišnici: prva obtožnica

Foto: Žurnal24 V požaru je preživelo pet otrok, ki so zunaj življenjske nevarnosti. (Foto: EPA)
Tožilstvo v Romuniji je zaradi umora petih novorojenčkov, ki so prejšnji teden umrli v požaru na intenzivni negi, obtožilo medicinsko sestro.
Oglej si celoten članek

Florentina Daniela Cirstea je trenutno v priporu, tožilstvo pa bo zahtevalo, da ga sodnik podaljša za 29 dni.

Posnetki iz kamer v porodnišnici v Bukarešti, v kateri je 16. avgusta izbruhnil požar, so pokazali, da je medicinska sestra tisti dan večkrat zapustila sobo za intenzivno nego, poroča CNN. Po zakonu mora biti v sobi ves čas prisotna.

Ko je izbruhnil požar, je ni bilo kar 12 minut, poleg tega je vrata zaprla in so se dala odkleniti le s posebno kartico. Starši, ki so prvi opazili, da je v sobi za intenzivno nego novorojenčkov izbruhnil požar, so poskušali s stoli razbiti vrata, a jim ni uspelo. Pet novorojenčkov je umrlo, šest jih sicer ni več v kritičnem stanju, a so opečeni povsod po telescih. V sobi je bilo namreč v času požara 200 stopinj. Ogenj je povzročil nepravilno nameščen kabel v klimatski napravi.

Poleg tega se je zdravstveno osebje zabavalo v sosednji sobi in šele vpitje staršev jih je končno predramilo. Posnetki so tudi pokazali, da je osebje delovalo zmedeno in da sploh niso bili usposobljeni za ravnanje v primeru požara, čeprav je to po zakonu obvezno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.