Ogromna eksplozija naftovoda

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
V enem izmed najbolj prometnih kitajskih pristanišč je eksplodirala naftovodna cev. Gasilci so se morali z gašenjem ogromnega požara boriti kar 15 ur.
Oglej si celoten članek

Po poročanju kitajskih medijev je del naftovoda eksplodiral v petek zvečer v pristanišču Dalian, po eksploziji pa se je sprožil ogromen požar, ki ga je gasilo več kot 2000 gasilcev. Ognjeni zublji so se v zrak dvigali več kot 30 metrov visoko.

Foto: Žurnal24 eksplozija, dalian, kitajska, naftovod

Kaj je bil vzrok eksplozije še ni znano. Kitajska tiskovna agencija je sporočila, da je se je zgodila potem, ko so v tanker točili nafto. Na srečo pa pri tem tanker ni bil poškodovan.

Foto: Žurnal24 dalian, naftovod, eksplozija

Oblasti medtem že preučujejo možnost, da bi evakuirale okoli prebivalce iz 600 domov v okolici pristanišča, saj naj bi bile v zraku strupene kemične snovi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.