Ohromeli zaradi cepiva

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Po številnih primerih bolnikov po cepljenju proti pandemski gripi na dan prihajajo novi.
Oglej si celoten članek

Zgodba Hrvatov, ki so po cepljenju proti novi oziroma prašičji gripi zboleli za Guillain-Barrejevim sindromom (GBS), dobiva nove razsežnosti. V zadnjih dneh so odvetniške pisarne po vsej državi preplavile nove tožbe novih bolnikov, ki pa so bili cepljeni proti navadni gripi. Tudi to cepivo, kot kaže, povzroča enake stranske učinke – predvsem odpoved nog, česar pa bolniki pred medijskim poročanjem niso povezali s cepljenjem.

"Imamo enake muke"

Ivan Cerovski se je cepil novembra 2011, vendar so mu tri dni po tem odpovedale noge. Diagnoza je bila GBS. Tedni in tedni zdravilišča, hoja s palico, hude prebavne težave, glavobol in napadi angine pektoris so le nekatere od muk, ki jih je doživel, piše Jutarnji.hr.

Najhujša je, pravi, izguba vida za 50 odstotkov. "V cepljenje me ni nihče prisilil, a bi moral vedeti za stranske učinke. Ne jezim se na zdravnike, bom pa tožil proizvajalca. Sploh nisem vedel, da so še drugi z enakimi težavami, zato sem poklical tiste, o katerih sem bral v časopisih. Vsi imamo enake muke," pravi Cerovski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.