Okronan najmlajši kralj na svetu

Foto: Žurnal24 Kronanje je potekalo v palači v glavnem mestu Thimp. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V Butanu so danes okronali 28-letnega Jigmeja Kešara Namgjala Vangčuka, najmlajšega kralja na svetu.
Oglej si celoten članek

Majhno budistično kraljestvo Butan je danes okronalo svojega 28-letnega kralja Jigmeja Kešara Namgjala Vangčuka. Mladenič je peti kralj dinastije Vangčuk, ki je v Butanu na oblasti od leta 1907. Mladi kralj je naslednik svojega očeta, 52-letnega Jigmeja Singje Vangčuka, ki se je prestolu odpovedal pred dvema letoma.

Mladeniča, ki se lahko ponaša s titulo najmlajšega kralja na svetu, je okronal oče na svečanosti, ki je potekala v palači v glavnem mestu Thimp. Kronanje je potekalo ob uri, ki so jo določili astrologi. Po svečanosti bo potekalo tridnevno proslavljanje po vsem kraljestvu, ki šteje 670 tisoč prebivalcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.