Okužena nekdanja prva dama

Foto: Žurnal24 Cherie Blair je nova žrtev nove gripe.
Žena nekdanjega britanskega premierja Tonyja Blaira Cherie je izvedela, da ima novo gripo. V Veliki Britaniji sicer smrtnost zaradi gripe strmo narašča. V Sloveniji so medtem potrdili še pet primerov nove gripe.
Oglej si celoten članek

V Veliki Britaniji, ki jo je nova gripa prizadela najhuje med vsemi državami, so samo pretekli teden zabeležili 55.000 novih primerov okužb. Število smrti se je ta teden strmo povzpelo, do danes jih je umrlo 29.

Mož in otroci brez znakov gripe
Ugibanja, kaj je z zdravjem nekdanje premierjeve žene Cherie Blair, so se začela, ko je nenadoma odpovedala udeležbo na vseh javnih prireditvah. Kot poroča Sky News, se je izkazalo, da je v torek izvedela, da je okužena z virusom nove gripe.

 

Že 35 primerov

Iz IVZ so sporočili, da so potrdili še pet primerov okužbe z novim virusom gripe A (H1N1). Gre za tri ženske (pripotovale so iz Bolgarije, Velike Britanije oziroma Srbije) in dva moška (vrnila sta se s Tajskega oziroma iz ZDA). Poleg teh je bilo pregledanih še 20 vzorcev, ki so negativni. Doslej smo v Sloveniji potrdili 35 primerov okužbe z novim virusom gripe.

Zdravnik ji je predpisal tamiflu in počitek, v uradu nekdanjega premierja Tonya Blaira pa bolezni ne želijo komentirati.

Oblegani zdravniki
V Veliki Britaniji se je po zadnjih podatkih Svetovne zdravstvene organizacije v zadnjem tednu okužilo več kot 55 tisoč ljudi.

So pa zato Britanci začeli množično oblegati zdravnike. Približno 40 tisoč na teden jih pokliče zdravnika, ker sumijo, da so se okužili.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.