Okužen duhovnik: Rokoval se je vsaj s 500 verniki

Foto: Žurnal24 "Duhovnik" se je očitno naslajal nad izpovedmi napak drugih. Foto: EPA Duhovniki
Pristojni so za nekaj sto ljudi, ki so se rokovali z okuženim duhovnikom iz Washingtona, odredili karanteno.
Oglej si celoten članek

Duhovnik Timothy Cole se zdravi v bolnišnici v Washingtonu. Mestne oblasti pozivajo vse, ki so bili med 24. februarjem in 3. marcem v cerkvi, ki jo vodi Cole, naj se samoizolirajo za dva tedna.

Cerkev so preventivno zaprli, kar se je zgodilo prvič v zadnjih dvesto letih.

V sporočilu faranom je duhovnik Cole, ki župnijo vodi zadnjih pet let, zapisal: "Rad bi vam sporočil, da sem v redu. Skupaj z družino ostajam za dva tedna v karanteni."

Foto: EPA Duhovniki

Pristojne ustanove v Washingtonu so sporočile, da je bilo v stiku z okuženim duhovnikom nekaj sto ljudi, ki so od njega med drugim prejeli obhajilo in se z njim rokovali.

Iz ZDA sicer poročajo o 22 smrtnih primerih zaradi koronavirusa, v 34 zveznih državah so zabeležili več kot 500 primerov okužb, najhuje so prizadete Kalifornija, New York, Oregon in Washington, kjer so razglasili tudi izredne razmere.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 13:31 10. Marec 2020.

    pri nas velja prepoved zborovanja več kot 500 osebkov v zaprtem prostoru, se pravi vse večje maše bodo odpovedane, bravo …

  • 12:08 10. Marec 2020.

    A so mu tut roke kušval ;)

  • 11:11 10. Marec 2020.

    njim se hudič ne pomaga tem posiljevalcem

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.