Opazili 15-metrskega kita

Foto: Plavi svijet/Facebook Kit v bližini Visa Foto: Plavi svijet/Facebook Kit v bližini Visa Foto: Plavi svijet/Facebook Kit v bližini Visa Foto: Plavi svijet/Facebook Kit v bližini Visa Foto: Plavi svijet/Facebook Kit v bližini Visa
Na področju Visa opazili okoli 15 metrov dolgega kita.
Oglej si celoten članek

Kita, dolgega med 15 in 16 metri, so po dveh dneh iskanja na področju Visa opazili člani organizacije Plavi svijet.

Pred tem so dobili več obvestil, da naj bi se v bližini otoka zadrževalo več teh orjakov. Enega so našli v bližini severne strani otoka.

Gre za vrsto Balaenoptera physalus oziroma velikega brazdastega kita, ki je druga največja žival na svetu. Največji opaženi primerki so merili tudi do 27 metrov, v Jadranskem morju se redno pojavljajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.