"Oprosti, mama. Umiram, ne morem dihati."

Foto: Epa Essex trupla tovornjak Foto: Epa Essex trupla tovornjak Foto: Epa Essex tovornjak mrtve osebe Foto: Epa Essex tovornjak mrtve osebe
Tako sporočilo je prejela družina ženske, ki se je iz Vietnama podala na pot proti Veliki Britaniji. Bojijo se, da je končala v tovornjaku, v katerem so odkrili 39 trupel.
Oglej si celoten članek

V Veliki Britaniji aktivno poteka preiskava smrti 39 ljudi, ki so jih našli mrtve v hladilni prikolici tovornjaka v Essexu. Policija je aretirala štiri ljudi - poleg 25-letnega voznika tovornjaka, še 38-letno nekdanjo lastnico tovornjaka in njenega 38-letnega moža ter 48-letnega moškega. Slednjega so aretirali na letališču Stanstead.

Identiteta 39 žrtev še ni znana, menijo, da gre za 8 žensk in 31 moških kitajske narodnosti. Britanski organi sodelujejo s kitajskim veleposlaništvom v Veliki Britaniji. Medtem je kitajsko zunanje ministrstvo sporočilo, da upajo, da bo preiskava hitro dala odgovore in da bodo odgovorni strogo kaznovani. 

Foto: Epa Essex trupla tovornjak

Medtem so se oglasili svojci treh Vietnamcev, ki se bojijo, da so med žrtvami njihovi sorodniki. 26-letna Pham Tra My je v torek družini poslala skrb vzbujajoče sporočilo. "Umiram, ne morem dihati," je zapisala v sporočilu. Od takrat z njo ne morejo vzpostaviti stika. Njena družina je tihotapcem plačala 30 tisoč funtov, da bi jo pretihotapili v Veliko Britanijo. Nazadnje naj bi bila v Belgiji.  

Tovornjak je v Essex, natančneje pristanišče Purfleet, prispel iz belgijskega Zeebruggeja. Policijo so ob 1.40 poklicali reševalci, ki so v tovornjaku našli trupla. Celotna pot, ki jo je prevozil tovornjak, še ni znana. Prav tako ni jasno, koliko časa so bili ljudje v hladilni prikolici. 

Foto: Epa Essex tovornjak mrtve osebe

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:48 26. Oktober 2019.

    Pa dajte že 1x blokirat te spame, no.

  • 22:05 25. Oktober 2019.

    www.getmeets.com - je odlično spletno mesto za zmenke za odrasle s pametnim iskalnikom, ki najde spolnega partnerja!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.