Opus Dei bo gradil v Zagrebu

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Kontroverzna katoliška verska skupnost Opus Dei bo na Hrvaškem zgradila versko-kulturni dom, v katerem se bo šolalo 12 študentov.
Oglej si celoten članek

V Zagrebu bo na 565 kvadratnih metrih zrasel versko-kulturni dom Opusa Dei. Zgradba bo imela pet nadstropij, skupna površina pa bo 1450 kvadratnih metrov. Razdeljena bo na tri dele: izobraževalni center, spalnice in kuhinjo. V domu bo bivalo 12 študentov in štirje zaposleni, ki bodo skrbeli za izobraževanje.

Opus Dei bo razpisal javni natečaj za arhitekta, pogoj pa je, da zgradba ne bo modernistična, steklena ali da bo kako drugače izstopala, poroča Jutarnji list.

Gradnja doma je deležna veliko pozornosti ravno zato, ker jo bo zgradil kontroverzni Opus Dei. Glede te skrivnostne katoliške skupnosti povsod po svetu, kjer se pojavi, krožijo mnoge zgodbe. Predvsem se veliko ugiba, ali ima Opus Dei res neizmeren vpliv in zveze v politiki in gospodarstvu ter ali njegovi člani res izvajajo samokaznovanje, ki vključuje bičanje.

Čeprav je bil Opus Dei ustanovljen 1928 leta v Madridu, pa na Hrvaškem deluje šele od leta 2003. Ima več sto članov, vodi pa ga portugalski duhovnik msgr. Jorge Ramos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.