Orkan Humberto že pri Teksasu

Foto: Žurnal24 Število naravnih katastrof, ki najhuje prizadenejo revne, se je s 120 na leto v
Humberto je obale Teksasa dosegel v noči na četrtek. Svojo pot nadaljuje v ameriško zvezno državo Louisiana.
Oglej si celoten članek

V noči na četrtek je obalo ameriške zvezne države Teksas in dele Louisiane ob Mehiškem zalivu dosegel orkan Humberto z vetrovi do 135 kilometrov na uro. Oblasti niso evakuirale obalnih območij, ampak so le izdale opozorila pred poplavami, saj naj bi v južnih zveznih državah zapadlo tudi do 25 centimetrov dežja.

Humberto orkan prve stopnje
Tokratni, že tretji letošnji orkan nad Atlantskim oceanom, se je iz tropske nevihte spremenil v orkan, še preden je zadel ameriško obalo. Na svoji poti sicer ni povzročil večje škode, se pa oblasti zlasti v Louisiani po slabih izkušnjah z uničujočim orkanom Katrina iz leta 2005 bojijo predvsem poplav. Prav zaradi tega so tudi že razglasili izredne razmere. Sicer pa je orkan že prešel Teksas in dosegel notranjost države, tako da je zdaj na meji z Louisiano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.