Osem let ga je imel za sužnja

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Hrvaško pretresa zločin danes 67-letnega moškega.
Oglej si celoten članek

Kmet iz okolice Koprivnice naj bi na svoji kmetiji več kot osem let zadrževal 50-letnika, ki ga je izkoriščal za težka fizična dela. 

Osumljenec je v preiskovalnem zaporu, tožilstvo zoper njega vodi postopek zaradi suma, da je storil kaznivo dejanje suženjstva. Kot navajajo hrvaški mediji je od začetka leta 2012 do avgusta letos kršil Evropsko konvencijo za zaščito človekovih pravic in temeljnih svoboščin ter izkoristil osebno stisko in revščino 50-letnega oškodovanca ter ga prisilil, da je vsak dan zanj opravljal težka fizična dela. 

Za delo mu ni plačal, ni mu nudil zdravstveno oskrbo niti osnovnih higienskih pogojev za življenje. Ravno tako mu je onemogočal svobodno gibanje, socialne kontakte ter ga tudi fizično kaznoval, s čimer je vzpostavil popolno kontrolo nad njegovim življenjem ter z njim ravnal kot s svojo lastnino. 

Postopek je še v teku, tožilci so za osumljenca predlagali preiskovalni zapor zaradi nevarnosti vplivanja na priče v postopku. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:20 6. September 2020.

    kaj se je po 8 letih ta prvič streznil ,mu ni dal več za alkohol več,pol pa upri po gazdi

  • 19:15 31. Avgust 2020.

    "ni mu nudil zdravstveno oskrbo" -> "ni mu nudil zdravstvene oskrbe"

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.