Osemnajst mesecev naj bi mrtva ležala v hiši

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Policija preiskuje smrt 81-letnega moškega in 79-letne ženske.
Oglej si celoten članek

V vasi Rossane v okrožju Tipperary na Irskem je policija v začetku tedna v eni od hiš našla trupli 81-letnega Britanca Nicholasa Smitha in njegove 79-letne žene Hilary. Glede na razmere, na kakršne so naleteli v hiši, domnevajo, da sta umrla pred 18 meseci. 
Policisti so se na njunem domu oglasili v ponedeljek, potem ko so jih poklicali zaskrbljeni sosedje. Ti so zakonca nazadnje videli konec leta 2020. 

Ob pregledu hiše so policisti v spalnici našli moškega, v dnevni sobi pa žensko. Okna v hiši so bila zastrta. Nikjer ni bilo videti znakov nasilnega vstopa ali kakšnega drugega kaznivega dejanja. Eden možnih razlogov za njuno smrt bi lahko bil covid-19, ni pa izključena niti možnost zastrupitve z ogljikovim monoksidom. 

Policija je odredila obdukcijo, ki pa ni dala dokončnih rezultatov, zato bo za razjasnitev primera treba počakati na rezultate toksikoloških in drugih testov. Zaradi stanja, v kakršnem sta najdeni trupli, je težko določiti, kdaj točno sta umrla. Treba je namreč upoštevati, da je zaradi dejavnikov okolja – kot je na primer temperatura, saj višja temperatura vodi k hitrejšemu razpadanju – težje določiti točen datum in vzrok smrti.

Kot navaja The Irish Times, bo policija pregledala podatke mobilnih operaterjev in druge evidence, ki bi jim lahko dale odgovore na vprašanja, ki se zastavljajo. Pomagali jim bodo tudi drugi predmeti, ki so jih našli v hiši, kot so na primer prehranski izdelki. V hladilniku naj bi našli mleko, na podlagi katerega naj bi domnevali, da je par lahko umrl že konec leta 2020. 

Pred upokojitvijo naj bi par delal na križarkah v Avstraliji. Nicholas Smith naj bi bil kapitan ene tamkajšnjih križark. Pred približno desetimi leti sta se preselila na Irsko v Rossane. Po za zdaj znanih podatkih nista imela otrok. 

Eden od sosedov je za The Irish Times povedal, da se je par držal bolj zase: "Bila sta zelo vljudna in prijazna, vedno sta pozdravila in pomagala, če si ju srečal na cesti. A že od začetka sta dala vedeti, da ne želita, da ju vabimo na čaj. Držala sta se zase." 
Konec leta 2020 naj bi sosedom povedala, da se nameravata preseliti v Francijo. Nekemu moškemu naj bi vnaprej plačala, da v njuni odsotnosti skrbi za okolico hiše, dokler ne bodo prišli novi lastniki. 

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 17:12 24. Junij 2022.

    Ampak kovid pa morjo omenit ! Glede dedičlev je pa tko. sedaj se bodo skregali za dediščino, kareta jim bode …

  • 08:52 23. Junij 2022.

    Njej je pač vseeno kje leži, ostalim pa očitno tudi...V čem je torej problem ?!

  • 08:41 23. Junij 2022.

    zaskbljeni sosedje......in sorodniki ????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.