Osnovnošolci na učenje na daljavo, ker ne morejo ogreti učilnic

Foto: Profimedia
Odločitev je bila sprva sprejeta za teden dni, a so jo podaljšali. Starši so obupani.
Oglej si celoten članek

V Srbiji odmeva vest iz beograjskega naselja Veliki Mokri Lug, kjer že od prejšnjega torka otroci iz tamkajšnje osnovne šole pouk spremljajo od doma, saj šola enostavno nima denarja, da bi plačala ogrevanje. 

Ravnateljica se je po poročanju srbskega Kurirja obrnila na več pristojnih institucij, odgovora ni. Po predvidevanjih naj bi bili otroci doma vse do konca januarja, saj bo do takrat trajal proces zamenjave dela pri oeči, ki je bila domnevno kupljena pred letom dni. Da bi zamenjali celoten ogrevalni sistem, nimajo denarja. 

Kot piše Kurir, so starši pričakovano ogorčeni, pouk od doma poteka sredi ocenjevanja in preverjanja znanja. Nekateri starši naj bi že razmišljali o prešolanju svojih otrok, saj je šolska stavba v izredno slabem stanju, pristojne institucije pa ne storijo nič. 

Ravnateljica je za Kurir povedala, da šola dela vse v njeni moči, da bi stanje popravili. Kljub temu, da so otroci že od prejšnjega torka doma, so iz pristojne občine svoj obisk napovedali danes. 

Kurir je od pristojnih prejel odgoor, da težave z ogrevanjem v tej šoli obstajajo že leta. Od danes naj bi gretje menda delalo, vendar zaradi energetske neustreznosti objekta trenutni ogrevalni sistem enostavno ne zmore prostor ogreti do tiste stopnje, ki bi bila primerna za otroke osnovne šole.

Stavba je bila zgrajena leta 1967, ogrevalni sistem imajo na pelete.

PROMO Toplotne črpalke so eden redkih sistemov ogrevanja, ki si jih bomo lahko še privoščili PROMO Izklop ogrevanja – za koliko se v hiši spusti temperatura?

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:06 15. December 2022.

    Golob izgublja vžigalice, Kebr mu obrača hrbet, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.