Ostrejše kazni za huligane

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Srbski parlament je sprejel spremembe kazenskega zakonika, ki predvidevajo ostrejše kazni za huligane.
Oglej si celoten članek

Vlada se je za spremembe kazenskega zakonika po nujnem postopku odločila po nedavnem divjanju huliganov na gejevski paradi v Beogradu in kvalifikacijski tekmi za evropsko nogometno prvenstvo leta 2012 med Srbijo in Italijo v Genovi.

Spremembe predvidevajo podaljšanje pripora za kazniva dejanja z elementi nasilja, za katera je predvidena najmanj petletna zaporna kazen, z osmih na 30 dni. Doslej je bil pripor odrejen za kazniva dejanja, za katera je bila zagrožena kazen najmanj deset let zapora.

Srbska skupščina je spremembe sprejela le dan pred derbijem med mestnima rivaloma Crveno zvezdo in Partizanom v Beogradu, ki velja za tekmo visokega tveganja. Po napovedih bo za varnost skrbelo več tisoč policistov, zbiranje na javnih krajih pa bo prepovedano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.