Otroci znova v nevarnosti

Foto: Žurnal24 (Foto: Istockphoto)
Na Kitajskem znova škandal z mlekom v prahu. Vrednosti melamina presežene tudi do 500-krat.
Oglej si celoten članek

Kitajske oblasti so zasegle 64 ton mleka v prahu. Vzorci so pokazali, da so bile v več kot polovici zaseženega mleka v prahu vrednosti nevarne snovi melamin presežene tudi do 500-krat. Tokrat pa za zdaj ni poročil, da bi kdo od otrok zbolel zaradi tega mleka. Oblasti so že zahtevale preiskavo in kazen za odgovorne.

Pred dvema letoma šest mrtvih
Povsem drugače je bilo leta 2008 – zaradi uživanja prevelikih količin melamina je umrlo šest otrok, več kot 300 tisoč jih je hudo zbolelo. Izbruhnil je mednarodni škandal. Novembra lani so obsodili in usmrtili dva vodilna iz podjetja, ki je prodajalo mleko. Melamin dodajajo mleku v prahu, da lažno prikažejo večje vrednosti proteinov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.