Otroka živa potegnili iz ruševin

Foto: You tube
Foto: You tube
Rusija zanika trditve ZDA, da je bilo v ruskih zračnih napadih na Sirijo v enem mesecu ubitih že več sto civilistov.
Oglej si celoten članek

Rusija je danes zanikala "absurdne" trditve ZDA, da je bilo v ruskih zračnih napadih na Sirijo, ki so se začeli pred natanko dvema mesecema, ubitih več sto civilistov.

Ameriško zunanje ministrstvo je v torek sporočilo, da so Rusi v zračnih napadih ubili več sto civilistov ter da so zadeli "bolnišnice, šole in tržnice". 

"Vse te anonimne in neutemeljene trditve o domnevni uporabi ruskih zračnih sil za obstreljevanje civilnih ciljev v Siriji čedalje bolj spominjajo na dejanja hipnotizerjev v potujočih cirkusih," so se odzvali na ruskem obrambnem ministrstvu.

792 civilistov, 180 otrok

Iz sirskega observatorija za človekove pravice, ki ima sedež v Veliki Britaniji, pa so danes sporočili, da je v ruskih zračnih napadih življenje izgubilo 2371 ljudi. Med njimi je po podatkih observatorija 792 civilistov, od teh 180 otrok.

Spodnji video prikazuje, kako so iz ruševin uspeli rešiti dva otroka.

Na ruskem obrambnem ministrstvu so povedali, da obžalujejo "popoln molk" o napadih ZDA, ki vodijo mednarodno koalicijo proti Islamski državi. Dejali so še, da so ameriški napadi povzročili "številne žrtve".

121 napadov na 424 cilje

Tudi mednarodna organizacija Amnesty International je prejšnji teden objavila poročilo o več sto civilnih žrtvah ruskih napadov, vendar je Rusija očitke zavrnila.

V preteklih dveh dneh so ruska letala v 121 napadih uničila 424 ciljev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.