Padali so v smrt pred objektivi kamer

Foto: Netflix
Foto: Netflix
Prizori, ki človeka ne morejo pustiti ravnodušnega.
Oglej si celoten članek

Televizijska hiša Netflix pripravlja dokumentarno serijo z naslovom Naš planet. Serija bo osredotočena na Zemljo kot naravni habitat ne le za človeka, temveč tudi za živali in rastline. Poleg naravnih lepot so želeli ustvarjalci prikazati tudi vpliv, ki ga imajo na naravo hitre spremembe zaradi naraščajočih temperatur. 

Eden najbolj šokantnih prizorov je bil posnet na obali, ki je pribežališče na tisoče mrožev. Ti veliki morski sesalci imajo v genih zapisano, da se vračajo vedno na isto obalo, ki pa se je v zadnjem času povsem spremenila, saj jih namesto staljenega ledu čakajo strmi in za na kopnem okorne živali izredno nevarni klifi. Snemalna ekipa med snemanjem ni mogla zadrževati solz, ko so gledali, kako mroži v borbi za prostor drug za drugim padajo v globino. Na nekaj sto metrih obale so našteli več sto trupel in hudo poškodovanih živali. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 10:03 15. April 2019.

    KJe so sedaj lačni ceverni medvedi, umirajo na drugem koncu taradi pomanjkanja hrane.

  • 22:09 14. April 2019.

    Tukaj velja zakon močnejšega. Kdor se ne prilagodi nima pravice preživeti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.